Komoly „vérdíjat” tűzött ki ötvenkilós harcsáira egy siófoki tógazda (pecaverzum.hu)

Nemcsak a nagy zsákmány élménye lehet most a legjobb harcsahorgászok jutalma, hanem egy szép összeget is bezsebelhet az, aki a siófoki Hidegvölgyi Horgásztó legnagyobb bajszosait kifogja – írja a pecaverzum.hu. 

Nagyon sokan megjegyezték a Hidegvölgyi Horgásztó nevét akkor, amikor az országos sajtót bejárta a Pecaverzum beszámolója egy húszkilós ponty műtétjéről. A tó tulajdonosának, Hermecz Tamásnak azért kellett megoperálnia a halat, mert kíméletlenül bánt vele az, aki kifogta.

Most ismét különleges hír érkezett a tó háza tájáról. Siófokon ugyanis pénzre válthatja ügyességét és tudását az a pecás, aki nyomába ered a tó harcsáinak. A kedvelt horgászvízben él néhány darab negyven-ötvenkilós bajszos, amely rendkívül nagy károkat okoznak a halállományban.

Ezért úgy döntött a tó tulajdonosa, hogy megválik ezektől a kapitális példányoktól. A horgászok feladata most az, hogy kifogják a harcsákat. De ezúttal nemcsak az élmény és egy emlékezetes fotó a szerencsés pecások jutalma, hanem halanként ötvenezer forinttal jutalmazzák őket.

A felhívást itt tekinthetik meg.