Komoly károkat okozott a rendkívüli esőkkel érkező vihar a Balatonnál

Sokan riasztották a tűzoltókat szerdán a dél-balatoni településeken, ahol a vihar és a rövid időn belül lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozott gondokat. Somogy hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységei órákon át dolgoztak a károk felszámolásán – derül ki a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatójából.

Alacsonyabban fekvő épületrészeket, pincéket, udvarokat és lakásokat öntött el csapadékvíz a megyében. Tizenhét helyszínen kellett a tűzoltóknak szivattyúval beavatkozni. Három épületet villámcsapás ért a megyében, kilenc alkalommal pedig útra, épületre és parkoló autókra dőlt fákat távolítottak el a tűzoltók.

Tegnap délután Fonyódon okozott gondot a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső. Tucatnyi bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányító ügyeletére, szinte egy időben.

A térdig érő víz miatt a 7-es főút egy part közeli szakaszát le is kellett zárni a forgalom elől.

A Szent István utcában, egy garázsban egy méter magasan állt az esővíz. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók szivattyúval dolgoztak a kár felszámolásán.

A Hunyadi János utcában egy hivatalból érkezett segélykérés, hogy az épületbe betört a víz, és iratokat, dokumentumokat veszélyeztet. A marcali hivatásos tűzoltók vonulás közben egy vízben elakadt járművet is kiszabadítottak, ugyanis a 7-es főút fonyódi szakaszán 500 méter hosszan térdig ért a víz.

Balatonfenyvesen a Mária utcában fa dőlt egy parkoló autóra, a gépjárművet a marcali hivatásos tűzoltók szabadították ki a fa alól.

Balatonföldváron a Szigligeti utcában fa ágai dőltek rá a villanyvezetékre, a siófoki hivatásos tűzoltók motorfűrésszel távolították el az ágakat.

A délutáni vihar továbbhaladtával pedig Nagyatád, Barcs és Kaposvár térségében is a tűzoltók segítségét kérték a károk felszámolásában – olvasható a katasztrofavedelem.hu-n.