Júniusban díjat nyert kivi- és zselnice meggy pálinkájával Pach Gábor, zamárdi pálinkafőző-mester. A prémium minőségű párlatok „fenegyereke” egy látvány-főzőberendezéssel járja az országot, hogy bebizonyítsa: a kiváló minőségű magyar gyümölccsel csodát lehet művelni.
Ha a nagypapa pálinkájával korábban ki lehetett kergetni a világból, mert olyan borzalmas élmény volt, akkor elképzelhető, hogy étteremben sem rendelsz kisüstit az itallapról.
A Fenegyerek termékeit kóstolva viszont szó szerint megvilágosul az ember: a magyar pálinka igenis különleges gasztroélmény.
De egyelőre nem kapja meg a magyar boroknak megjáró, és az ahhoz hasonló kitüntetett figyelmet. Pedig megérdemelné.
Pach Gábor 16 éve oktatja és sikerrel gyakorolja a pálinkafőzést. 2016-ban a Destillata nemzetközi párlatverseny nemzetgyőztese volt. Számos díjjal a háta mögött 2023 júniusában az Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyen egy csomó elismerést nyert.
A cikk folytatása itt elolvasható.