Kiválóak a zalai strandok (tvkeszthely.hu)

„Példaértékű összefogással érték el a zalai strandok a kiváló minősítést. Az eredmény további együttgondolkodást kíván”- hangzott el Vonyarcvashegyen, azon a sajtótájékoztatón ma délelőtt, amit a Kék Hullám Zászló strandminősítés kapcsán tartottak a településvezetők. Keszthely, Gyenesdiás,Balatongyörök öt csillagos minősítése mellett Vonyarcvashegy a nevezett 43 strand közül a legtöbb különdíjat is elhozta – írja a tvkeszthely.hu.

Az elmúlt évben is jelentős fejlesztéseket végeztek a zalai strandokon. Nem csak szép, biztonságos környezetben, hanem minőségi szolgáltatásokkal és programokkal is várják a vendégeket. A Balatoni Szövetség hagyományosan  meghirdetett Kék Hullám Zászló minősítésén a zalai partszakasz strandjai kiválóan szerepeltek balatoni strandok versenyében. Az idén rekordszámú, 43 települési strand nevezett a megmérettetésre. Vonyarcvashegyen a jtótájékoztatón a  minősítésben résztvevőket sorolta fel a a település polgármestere. Pali Róbert elmondta, hogy a zalai strandok sikere az évek óta jól működő közös munkának köszönhető. A vonyarcvashegyi Lidó Strand az ötcsillagos minősítés mellett megkapta  Zala Megye különdíját. Az élőhely –védelmi és zöldfelületi szempontok alapján  a Balaton-felvidéki Nemzeti Park különdíjában is részesült. különdíjat kaptak a 2021.évben a járvány elleni kiemelkedő védekezésben nyújtott teljesítményért is.

“Az eddig is méltán népszerű vonyarcvashegyi Lidó strandon még egy lépést tettünk arra, hogy még minőségibb legyen az itt élőknek, illetve az ide látogató kedves vendégeknek. Ez elsősorban a családbarát szempontok, a vizes blokkok legfőképpen, de olyan élményt kínálatot tudunk adni az egész – több mint 5 hektáros – strandunkon amit nem csak belülről, hanem kívülről is fejlesztettünk”- mondta el Pali Róbert.

Gyenesdiás polgármestere, Gál Lajos elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a  település két strandján is évek óta több fejlesztést végeztek. A népszerű strandjaikon az elmúlt évben közel 187 ezer belépőjegyet adtak el.

“Nagyon büszkék vagyunk a zalai Balaton-parti strandokra. Így Gyenesdiás is ugyanezt teszi, hiszen öt csillagot kapott mind a két strandunk. A Gyenesi Lidó strand és a Diási Játékstrand, őrizzük a színvonalat. Nagyon fontos, hogy a családbarátság, a gyerek barátság a zöld természetvédelmi jelleg és mindaz a COVID biztonság meg tudjon maradni, amiért az előző években díjakat kaptunk. S én azt hiszem, hogy ezt a rangot, ezt a színvonalat együttesen igyekeztünk megtartani. Keszthelytől egészen Balatongyörökig”- mondta Gál Lajos.

A fürdőhelyek környezete, a parkolási és sportolási lehetőségek mellett a minősítésben jelentős szerepe volt a szolgáltatások színvonalának is. Balatongyörök Községi strandja is kiváló minősítést kapott. Hogy mire kötelezi az eredmény a településeket, arra Bíró Róbert így válaszolt.

“Mindenképp arra, hogy fenntartsuk az eddigi színvonalat, ami azt gondolom, hogy nem is nehéz, mert jó alapjaink voltak az elmúlt időben is. Szerencsésen pályáztunk az elmúlt időszakban, tehát ezeket a fejlesztési pénzeket jó irányban és jó helyre tudtuk fordítani és továbbra is népszerű a balatongyöröki strand. Sokan jönnek és sokan viszik jó hírét.”

A szigorú szempontrendszerben való minősítésben Keszthely legnagyobb strandja, a Városi Strand is öt csillagot kapott. A négy zalai strand a 18. Kék Hullám Zászlóversenyben ismét bizonyított.

A Keszthelyi Televízió vonatkozó adását itt tekinthetik meg.