Ma Kis könyvfesztivált rendeznek Balatonfüreden (MTI)

Kis könyvfesztiválnak ad otthont szombaton Balatonfüred. Az ötödik alkalommal megrendezett fesztivál idei rendezvényének középpontjában a kortárs gyermekirodalom áll – tájékoztatta az MTI-t a program szervezője.

Sárköziné Sárovits Hajnalka, a Lipták Gábor Városi Könyvtár igazgatója elmondta, hogy könyvbemutatók, koncertek, kézműves foglalkozások, könyvvásár és bábelőadás várja a fesztiválra látogató családokat délelőtt 10 órától várja a látogatókat az Arácsi Népházban.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal egy időben zajló rendezvény díszvendégeként a Székelyföldi Legendárium csapata néhány székelyföldi településről, a természeti és épített örökségről szóló könyveket, társasjátékokat, maketteket, DVD-ket mutat be. Ezen kívül a látogatók megismerkedhetnek a Szent László Emlékév alkalmából készült, A sziklahitű király – Szent László Kárpát-medencei legendáriuma című könyvvel és a király életének állomásait bemutató térképpel is.     A program kezdetén A kerekítő: ölbeli játékok, mondókák című könyvsorozat alapján megalkotott zenés-bábos előadás várja a legkisebbeket, majd a Terka meséi című bábelőadást nézhetik meg az érdeklődők, mely Hohol Ancsa és Boris Juli mesekönyvsorozata alapján készült – tette hozzá.

Az előadásokat követően a kisiskolás korosztály számára készült könyveket mutatnak be a fesztiválon. Pintér Pálné Vadregényes balatoni tündérmesék című mesekönyvét Németh Anikó meseterapeuta ismerteti meg a közönséggel.     A Csimota Kiadó új, óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló környezetvédelmi mesesorozatát Gúfó és a gombák, valamint Gúfó a fák ünnepén címmel a mű szerzői, Lanczkor Gábor költő és Takács Mari illusztrátor mutatják be – közölte a könyvtárigazgató.

A délután második felében a Balaton áll majd a programok középpontjában, a Nők a Balatonért Egyesület ezzel kapcsolatos könyveket és társasjátékokat mutat be, majd Zugor Zoltán vetítéssel kísért, balatoni mesékről, mondákról szóló előadását láthatják az érdeklődők, az estet a Zabszalma együttes koncertje zárja.

A szervező felidézte: 2013 óta minden esztendőben megrendezik a fesztivált, melynek ötletgazdája Praznovszky Mihály irodalomtörténész.