Kiraboltak egy német férfit, aki szexuális szolgáltatást vett volna igénybe Siófokon

Több százezer eurót loptak el szombaton egy német férfitől Siófokon, aki internetes hirdetés alapján keresett fel egy 21 éves magyar nőt apartmanjában.  Az elkövetők – a nő társai – aznap feltörtek egy szálloda előtt parkoló autót, két nappal az eset előtt pedig egy helyi panzióba is betörtek.

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két gyöngyösi, egy atkári és egy mezőszentgyörgyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként – áll a rendőrség a hirbalaton.hu-nak küldött közleményében.

Az eljárás adatai alapján 2019. június 22-én egy internetes oldalon a 21 éves nő szexuális szolgáltatás nyújtóként tüntette fel magát. A hirdetésre jelentkezett egy német férfi, akit még aznap este egy siófoki apartmanba invitált. Miközben a sértett zuhanyzott, a nő társai, több száz eurót tulajdonítottak el a férfi ruházatából. A siófoki rendőrök a feljelentést követően a két férfit és a két nőt június 23-án elfogták és előállították. A nyomozók az adatgyűjtés során megállapították, hogy a két férfi korábban több bűncselekményt is elkövetett közösen. A férfiak 2019. június 20-án betörtek egy siófoki panzióba, ahonnan táblagépet és mobiltelefont loptak el, június 22-én pedig egy szálloda előtti parkolóban törtek fel egy autót, amelyből közel félmillió forint értékben tulajdonítottak el laptopot és készpénzt.

Az eljárás további szakaszában a 21 éves és a 33 éves nő szabadlábon védekezhet, míg a 44 éves és 25 éves férfiakat bűnügyi őrizetbe vették és 2019. június 24-én előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.