Kiderült, hogyan épülhet tovább a veszprémi állatkert (magyarepitok.hu)

A veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark fejlesztése keretében nagymacska és háziállat komplexum épül a Vemévszer Építő- és Szerelőipari Kft. és az Incorso Építész és Építő Műhely Kft. munkájával – derült ki az uniós közbeszerzési közleményből. A nyertes ajánlattevők feladata a kiviteli tervdokumentáció elkészítése is. A Vemévszer már korábban is dolgozott az állatkert bővítésén, akkor egy oroszlánkifutót, egy medvekifutót és egy tevekifutót kivitelezett.

A mostani projekt keretében egy hálóval, vizes látványelemekkel és gyalogos híddal ellátott nagymacska kifutó komplexum készül – írja a Magyar Építők.

Számos háziállatnak épül új hely. A hiúzoknak is otthont adó létesítményt közlekedő utakkal, kerítésekkel és látogatói korlátokkal látják el. A villamos munkák érintik az állatok helyét, illetve a büfét és a mosdót is.

A háziállat bemutató részlegen baromfiház, fedett-nyitott pihenő, szamár- és sertésház, valamint szarvasmarha-, juh- és kecskeház is épül.
A villanypásztorral ellátott bemutató területeken az állatok számára külön karám és kifutó létesül, valamint a háziállat és nagymacska komplexum közös közművét is kialakítják.