Kiakadtak a vesztesek: sorsolással dőlt el egy balatonszemesi nyaraló sorsa (ripost.hu)

Kisorsolták a balatonszemesi nyaralót, ám úgy tűnik, sokan elégedetlenek. Megelégelte a több hónapi várakozást Katona Zsóka, ezért egyedi módszerrel értékesítette balatoni nyaralóját: nyereményjátékon sorsolta ki az ingatlant, azok között akik megvásárolták egy 20 ezer forint értékű e-könyvet. Összesen 6000 darab e-könyvet adtak el, ami gyors fejszámolás után összességében 120 millió forintot jelent – írja a ripost.hu.

 

A balatoni ingatlan nagyjából 90 millió forintot ért, emellett SZJA-t is kell fizetni a játék után, ami a teljes bevétel 15 százaléka. A nyertes helyett kifizetik az illetéket, valamint ügyvédi és marketingköltségei is vannak az ügynek.

– A férjem fejéből pattant ki az ötlet, hiszen ez nem egy újszerű dolog, külföldön is volt már erre több példa is. Fontos elmondanom, hogy ez nem ingatlantombola, sem szerencsejáték. Magánszemélyként elég nehéz dolgunk volt, hogy olyan módszert találjunk, ami eleget tesz az ország jogi követelményeinek. Ezért is alakult úgy, hogy ez lényegében egy termékpromóció – mesélte Zsóka korábban lapunknak.

Most azonban hatalmas felháborodás tört ki a nyereményjáték résztvevői között, többen ugyanis azzal vádolják Zsókát, hogy az egész egy hatalmas átverés volt. A Facebookon egy csoport is alakult, ahol a játék résztvevői osztják meg egymással véleményeiket.

A sorsolás elég gyanús volt. Pár nappal később, jelentettem is az Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságánál. A válaszlevélben közölték, hogy hatósági eljárást indítottak – mondta lapnak Roland.

Állítása szerint, utólag az is kiderült, hogy hitel van a nyaralón. Sőt, még azt is kiderítették, hogy bár a sorsolás március 7-én megtörtént, egyelőre még nem az új tulaj nevén van az ingatlan.

– Gondolom a 6000 ember, aki a sorsolást várta, jó nagyot nézett a lebonyolítás pongyolaságán, mert azért 120 millió, az 120 millió. Négy darab papírdobozba, 10 darab papírgalacsin dobálva, amelynek belsejét még csak véletlenül sem mutatta a felvevő. Azután, aki a galacsinokat bedobálta, abrakadabra, mindegyik dobozból kihúzott egy-egy számot. Ez az év vicce. Az úr által hajtogatott galacsinokat még én is tudtam volna manipulálni, pedig nem vagyok bűvész – fejtette ki véleményét Anna.

Nem elhanyagolható tényező, hogyezen a játékon a nyerési esély 1:6000 volt, hiszen ennyi résztvevő között sorsolják ki az egyetlen főnyereményt. Mindegyik itthon népszerű lottójátékon ennek töredéke az esélyünk a főnyereményre, valószínűleg ezért is volt az ingatlan-nyeremény játék ennyire közkedvelt.

Mivel én önerőből nem tudnék megvenni egy balatoni ingatlant, ezért úgy döntöttem részt veszek a játékban, hiszen mekkora lehetőség, nem? A sorsolásnál viszont csalódnom kellett. Azt hittem legalább egy üvegfalú valamiből fogják kihúzni a számokat, hogy ne legyen semmilyen félreértés és a csalás gyanúja fel se merülhessen senkiben… Egyszerűen szélhámosság, ami történt. Azt nem tudom, hogy törvényes-e így értékesíteni valamit, de abban biztos vagyok, hogy így sorsolni, az nem lehet törvényes

– mondta Laura.

A sorsolásról készült videót Katona Zsóka a youtube-ra töltötte fel, amit azóta is bárki megnézhet. A sorsolás közjegyző jelenlétében történt Dr. Köblös Adél irodájában a ripost.hu közlése szerint. A videót ITT lehet megtekinteni.