Kiadós csapadékot, lehűlést hozhat a hétvégi front a Balatonnál is (Időkép.hu)

A meteorológiai ősz kezdetével gyorsan megérkezik a lehűlés és a csapadék is – az Időkép előrejelzése szerint. A Balaton vize jelenleg még 21 °C.

 

Szerdán délnyugat felől egyre több fátyol- és gomolyfelhő érkezik, délelőtt még csak néhol, de kora délutántól már elszórtan várható csapadék. Délután a Dunántúlon és a középső tájakon, estétől keleten alakulhat ki zápor, zivatar. Élénk, zivatarok idején erős, viharos lesz a déli, délnyugati szél. Délután 23-29 fok várható.

Csütörtökön is több helyen szűrhetik fátyolfelhők a napsütést. Záporok, zivatarok leginkább keleten, északkeleten fordulhatnak elő. A délnyugati szél ismét többfelé lesz élénk. Hajnalban 9-16, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Eső, zápor északon, északnyugaton már a reggeltől előfordulhat. A délután és este folyamán pedig egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Köztük heves zivatarok is kialakulhatnak. A délies szél országszerte megerősödik. Az enyhe reggel után délután 20-30 fok ígérkezik, nyugaton lesz hűvösebb.

Szombatra virradó éjszaka és a reggel sokfelé várható eső, zápor, a középső és keleti tájakon zivatar. Délután már csak keleten eshet, nyugat felől pedig felszakadozik a felhőzet. Északnyugaton viharossá válhat a szél. Délután 13-22 fok valószínű.

További részletek itt találhatók.