Kétszázmilliós csalást előztek meg a rendőrök egy balatoni ingatlan adásvételénél

Az eladni szándékozott ingatlan (Fotó: Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

Egy 87 éves balatonszabadi lakos május végén tett feljelentést a rendőrségen. A férfi a panzióként is üzemelő ingatlanját szerette volna eladni, a hirdetésre pedig két nagykállói férfi jelentkezett.

A vevők az eladó korát kihasználva egy nyíregyházi ügyvédhez vitték a férfit, aki már gondosan előkészített papírokkal várta őket. Az ügyvédnél történtekre csak foszlányokban emlékező áldozat másnap feljelentést tett a rendőrségen, a csalárdság pedig hamar be is igazolódott. A vevők pár nap múlva egy olyan, egyértelműen valótlan tartalmú, ügyvéd által is ellenjegyzett szerződést nyújtottak be a hivatalba, ami igazolta volna a vételár megfizetését.

Az addigra azonban már elrendelt nyomozásra tekintettel az adásvételt nem jegyezték be, ezzel pedig a somogyi rendőrök egy közel 200 millió forint kárt okozó csalást előztek meg.

Az eladni szándékozott ingatlan (Fotó: Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

 

A nyomozók július 10-én hallgatták ki a két nagykállói férfit mint társtetteseket, valamint a nyíregyházi ügyvédet mint bűnsegédjüket különösen nagy értékű csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök mindhárom elkövetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.