Két posta is bezárhat Keszthelyen – a város beszállna az egyik téli üzemeltetésébe (frissített)

Keszthelyen két posta bezárást is tervezi a Magyar Posta november 11-től. Frissítés: A Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójához fordult a keszthelyi önkormányzat nevében a város polgármestere, Manninger Jenő a keszthelyi Fodor u-i, úgynevezett kisposta bezárása ellen tiltakozva. Csótár Andrással, a körzet önkormányzati képviselőjével együtt mondták el véleményüket, miszerint a kispostának a városban van forgalma, fontos, hogy az itt lakóknak ne kelljen messzebb, a főpostára gyalogolniuk. Felajánlották, hogy a téli üzemeltetési költségekhez az önkormányzat is hozzá tud járulni és javasolták, hogy a Posta vezetése vizsgálja felül döntését – olvasható Keszthely önkormányzatának közösségi oldalán.

 

Az Európát sújtó energiaválság miatt 366 helyen zárnak be ideiglenesen posták. Az intézkedés 210 települést érint. Keszthelyen a 2-es, Csapás úti, valamint a 4-es, a Fodor utcában található kispostát érinti a döntés.

A Magyar Posta közölte, hogy nem lesznek elbocsátások, a dolgozókat a környező intézményekben helyezik el. Ügyeket intézni a nagypostán és a Vásár térnél lehet addig – a Keszthelyi TV híradása szerint.