Két nagyobb kabinházzal bővültek a Kapolcsi Sziklák (welovebalaton.hu)

A Hello Wood Resorts a Balaton-felvidéken, a Művészetek Völgye helyszínek közelében nyitotta meg első, sajátkezűleg üzemeltetett szálláshelyét. A Kapolcsi Sziklák most két új, nagyobb beltérrel és privát wellnesspavilonnal rendelkező Szikla Grand kabinházzal bővültek.

A Művészetek Völgye egyik települése, Vigántpetend melletti, Csóromföldén található Kapolcsi Sziklák a természeti értékek figyelembe vételével épültek fel: a kabinok kapcsolatot teremtenek a természetes és az épített környezet között. A korábban elkészült hat egyedi, infraszaunával és pezsgőfürdővel felszerelt, ötcsillagos wellnesskabin most a cég ingatlanfejlesztési projektjének keretében a táj organikus formáiból inspirálódva két új, tágasabb társsal bővült – írja a welovebalaton.hu.

A két Szikla Grand főépületének meghosszabbításaként a kabinok mellé épült egy wellness pavilon, ami a privát jakuzzinak és egy pihenőágynak ad otthont.

További különbség, hogy a kabinok külső borítása sötétebb, szinte fekete, ezt egyedül egy nagyobb összefüggő üvegfelület töri meg, ami a panorámát biztosítja. A belső terek tágasabbak, az enteriőrt sötét színek és üvegfelületek jellemzik.

A „Szikla” nevű, korábban felépült hat darab egyforma kabinházat a sziklák formái ihlették, az enteriőrt a minimalizmus, a skandináv stílus jellemzi. A pároknak kitalált szálláshely mindennel fel van szerelve, ami egy prémium szállodai szobában megtalálható. A szálláshely 2023 márciusában rangos építészeti díjat kapott: a London Creative Awards (LICC) építészet kategóriájának nyertese lett.