Két keréken a Balaton körül 2. rész – A várva várt nap, az indulás (likebalaton.hu)

Tekerés és suhanás a tó körül – felejthetetlen élmény egy Balaton körüli bicajtúra. A likebalaton.hu korábbi cikkében a készülődésről volt szó, s ott fejeződött be a cikk, ahol a történet valójában kezdődik. Elérkezett a várva várt nap, az indulás ideje.

Az első etap a Balatonfenyves-Badacsony közti több mint ötven kilométer hosszúságú szakasz volt. A portál csapata úgy indult útnak, hogy kényelmesen haladva kerekezhesse körbe a Balatont, legyen idő megállni, nézelődni, fotózni, enni, inni. Ezért négy naposra tervezték az utat, melyet csütörtökön Balatonfenyvesről kezdtek meg.

Elindultunk…

Bőséges reggelivel és persze jókora adag kávéval kezdtük a napot, majd a biciklikre felkerültek a csomagok, s máris indulásra kész voltunk. A bringa kapott egy biztató pillantást, majd felpattanva a nyeregbe, útnak indultunk.

S bár frissek voltunk, nem tekertünk sokáig, hiszen a szomszédos faluban, Balatonmáriafürdőn az övcsatornánál készítettünk pár fotót, majd hogy még egy kis kalóriához jussunk, s hogy élvezzük az édes életet, a közeli fagyizóban elnyaltunk néhány gombóc finomságot.

A további részletek (fotókkal) itt megtalálhatók.