Lehet készülni az első téli Balaton-átúszásra!

Lesz nyilvános téli Balaton-átúszás – olvasható a www.teli-balaton-atuszas.hu oldalon, ahol a Tihany-Szántód távot tavaly átúszó Zimányi András az ígéri, a hat hónapos felkészülés kezdetben kínok kínja, később már csak gyötrelmes lesz, de brutálisan kemény immunrendszer és az edzések folyamán kábítószer nélküli extra adag endorfin a jutalom. A likebalaton.hu híradása szerint a tél végi esemény előtt kvalifikációs versenyt is rendez a Téli Úszó Sportegyesület.

 

A likebalaton.hu híradása szerint Zimányi András taxisofőr tavaly télen elsőként úszta át a Balatont, majd társaival karöltve megalapították a Téli Úszó Sportegyesületet.

A téli úszásnak külföldön komoly hagyománya van, a cseh és szlovák térségben több, mint fél évszázada foglalkoznak ezzel a sporttal, míg nálunk teljesen új. Nem lesz könnyű a felzárkózás, ami a következő években vár ránk, hisz hazánkban a hideg, vagy jeges víznek még a gondolata is rossz érzéseket kelt az emberekben.

Első versenyüket Gyömrőn, a Tófürdő jeges vizében tartják december 28-án.

A kvalifikációs verseny több lesz, mint a nézők látványos szórakoztatása. A sikeres teljesítés lesz a belépőt az első nyilvános téli Balaton-átúszás 1250 méteres távjára, melyet Tihany-Szántód vonalon tartanak a tél végén. A nyilvános úszásra a legfelkészültebb hazai indulókon kívül külföldről, elsősorban Ausztriából, Szlovákiából és Csehországból várnak téli úszókat – írja a hírportál.