Keszthelynek is hírnevet hoz a sakkozók viadala (zaol.hu)

A 40. Nemzetközi Sakkverseny – 12. Dr. Hévízi László Emlékverseny igazából négy évtizede van jelen a Balaton-parti városban. Az esemény eredményhirdetésekor – a viadalt Ress Tamás nyerte meg – mindezt kihangsúlyozták, és Szalai István fő szervező nagy-nagy tisztelettel említette meg azokat, akik segítették a munkáját.

Nagyon nagy köszönet jár a támogatóknak, a segítőknek és nem mellesleg a sakkversenynek otthont adó VSZK-nak is, amely máig biztosítja a helyet a résztvevőknek – mondta a zaol.hu-nak Szalai István.  Azt is gondolom, hogy aki itt volt, jól érezte magát a városban, mint mindig, és már most jelezték, hogy kezdjem el szervezni a következő viadalt is, hiszen jönni szeretnének – tette hozzá.

A negyven év kapcsán lehetetlen nem kiemelni Szalai István személyét. Ezt tette az idei viadal zárásakor Nagy Bálint, Keszthely város polgármestere is, aki emellett szintén köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a verseny megszervezését. Azonban kitért másra is.

Minden esemény fontos, ami városunk hírnevét öregbíti és a keszthelyi sakkverseny is ezek közé tartozik.  Megszervezni egy ilyen eseményt nem egyszerű és negyven éven át ezt tenni, ez sem kis feladat. Mindenkinek köszönet jár ezért, de mindenekelőtt annak, aki nélkül nem jöhetett volna létre ez a kerek szám, és ő Szalai István.

– fogalmazott.
Nemes Klára önkormányzati képviselő szintén elismerését fejezte ki a fő szervezőnek a kitartásáért. Szalai István pedig ígéretet tett rá: ha egészsége engedi, akkor lesz 41. sakkverseny is a Balaton-parti városban, hiszen a nagy létszám miatt szinte „kötelező” is a sorozat folytatása.

Az idén 101 sakkozó kezdte meg a versenyt, ami a viadal történetében rekordnak számított. A végeredmény mellett számos különdíjat is kiosztottak a házigazdák, ami egyben azt is jelzi: a szervezők igyekeznek minden olyan teljesítményt elismerni, ami fontos számukra