Keszthelyen lesz a balatoni környezetvédelmi diákverseny döntője

Idén is megrendezte a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a Balaton Régióban működő középiskolák 9-12. évfolyamos diákjai számára a „Balatonról, jövőről 2022/23” című klíma- és környezetvédelmi versenyt, amelynek döntője, egyben zárórendezvénye 2023. április 20-án, csütörtökön 10.00-15.00 óra között lesz a Balaton Színházban (Keszthely, Fő tér 3.)

 

A BFT a Balaton térségének környezettudatos fejlődése iránt elkötelezett szervezetként fontosnak tartja, hogy a fiatalok minél többet tudjanak meg a klímaváltozás, a környezet védelme, az ökológiai, szociális, kulturális és gazdasági fenntarthatóság Balatont is érintő problémáiról – áll a szervezők közleményében.

A tavalyi verseny sikere lehetőséget teremtett arra, hogy a BFT az Energiaügyi Minisztérium támogatásával idén is megrendezze a Balaton Régióban működő középiskolák 9-12. évfolyamos diákjai számára a „Balatonról, jövőről 2022/23” című klíma- és környezetvédelmi versenyét. A 2022 októberében meghirdetett versenyprogram 2023 áprilisában a záró szakaszához érkezik.

Céljaink nem változtak: egyrészt szeretnénk a fiatalokat ismeretekkel és tudással támogatni, hogy érzékennyé váljanak olyan problémák, mint a természeti erőforrások, a biodiverzitás csökkenése és Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton sérülékenysége iránt. Másrészt, a verseny lebonyolításával célunk, hogy a Balaton régió középiskolái, a régió szakmai szervezetei közötti együttműködéseket, a tudás megosztását és egymás munkájának közvetlen megismerését is elősegítsük. Úgy érezzük, a versenyben résztvevő diákok munkájának köszönhetően sok-sok fiatal ismerte meg a klíma- és környezetvédelem aktuális problémáit és a változtatás lehetőségeit.

A versenyre jelentkezett 16 csapatból 7 jutott a döntőbe. A döntős csapatok a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség által szervezett „Balatonról, jövőről” Diákkonferencia 2023 keretében mérik össze a tudásukat.

A verseny folyamatáról, a fordulókról, a csapatokról részletes információk az erre a célra létrehozott weboldalon találhatók: https://www.rolrol.hu/kezdooldal
A tavalyi Diákkonferencia (2022) összefoglaló kisfilmje ITT tekinthető meg.

A részvételi szándékot a rolrol@balatonregion.hu e-mail címem 2023. április 17-ig kell jelezni.