Keszthelyen elkezdődött a Csengey Dénes sétány rekonstrukciója (tvkeszthely.hu)

Keszthelyen elkezdődött a Csengey sétány rekonstrukciója. Az egykori Ságvári köz az elmúlt években rossz állapotba került, ezért vált szükségessé a felújítása. A zöldterület megőrzi értékeit – mondta el a terepszemlén Manninger Jenő polgármester. A beruházásra a Balaton Fejlesztési Tanácstól nyert támogatást az önkormányzat – írja a tvkeszthely.hu.

 

A földmunkákkal kezdődött meg a beruházás a Csengey Dénes sétányon a Fodor és Gagarin utcák közti területen. A sétány északi végében közösségi teret alakítanak ki. Fákat, cserjéket ültetnek, padokat, térbútorokat telepítenek és lesznek játékelemek is, illetve madárodúkat is kihelyeznek. Új, vízáteresztő burkolat lesz a sétányon.

Manninger Jenő polgármester: „A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán nyertük el az összeg egy részét, körülbelül 53 millió forint lesz összességében. Én azért örülök ennek, hogy ez megvalósulhat, mert nagyon fontos, hogy itt ebben a lakótelepi környezetben is otthonosabban érezzék magukat az emberek. Ez egy kicsit elhanyagolt része volt ennek a telepnek, bár az emberek így is szerették. Megőrizzük az értékeit, ugyanígy egy csendes, nyugodt terület lesz, csak sokkal szebb lesz és jobban járható.”

A Balaton Fejlesztési Tanács 33 millió forinttal támogatja a beruházást, a fennmaradó összeget az önkormányzat biztosítja. A rekonstrukció társadalmi egyeztetése megtörtént, lakossági fórumon kérték ki az itt élők véleményét. A kivitelező folyamatosan dolgozik, ahogy elkészül a sétány, meg is nyitják a gyalogosok előtt, közben készítik a rekonstrukció többi elemét is – a Keszthelyi TV tudósítása szerint.