Keszthely újított: közös díszítés 14 kis karácsonyfával (tvkeszthely.hu)

Óvodák és iskolák is részt vettek idén a Keszthely főterének díszítésében. A város vezetése az idei év újdonságaként 14 oktatási intézmény segítségével készített karácsonyfákat a Fő térre. A kezdeményezés célja a közösségépítés és a helyiek ösztönzése a város életében való aktív részvételre. A tervek szerint hagyomány lesz a közös díszítésből, a jövőben még többen bekapcsolódhatnak majd a dekorálásba – adta hírül a Keszthelyi TV.


Az idei adventi vásárban a város karácsonyfája mellett 14 kis fa is helyet kapott. Az OSB lapokból kiszabott fenyőfákat a város óvodásai és általános iskolásai öltöztették ünnepi díszbe. Az önkormányzat kezdeményezésében szívesen vettek részt az oktatási intézmények, ahol a gyerekek sok esetben pedagógusi segítséggel díszítették fel a karácsonyfákat. Az óriáskerék szomszédságában kiállított installáció nagy népszerűségnek örvend az adventi vásár látogatóinak körében is.

A kis karácsonyfákon számos díszítési móddal találkozhatnak a látogatók. Van amelyikre faágakat és gyertyákat festettek a készítők, de papírból készült cukorpálcák és karácsonyi gömbök is díszítik a fákat. Az alapot Keszthely önkormányzata biztosította az intézményeknek, akik szabadon eldönthették, hogy hogyan dekorálják azokat. A kezdeményezés célja a közösségépítés, valamint az, hogy a város minél több intézménye aktív részese lehessen az adventi forgatagnak.

„Azt gondolom, hogy ebben a célkitűzésben a gyerekek elengedhetetlenek, és hogyha már óvodás korban illetve általános iskolás korban a gyerekeket be tudjuk vonni abba, hogy a város közösségének aktívan a részesei tudjanak lenni, például mondjuk egy adventi vásárnak a városi hivatalos díszítésében részt tudjanak venni, azt gondolom, hogy az egy olyan cél, amiben egyrészt a gyerekek örömmel vesznek részt, másrészt pedig tényleg gyönyörű művek születnek” – mondta Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A kis karácsonyfák feldíszítésével a város vezetése szeretne hagyományt teremteni. A jövőben cél, hogy minél többen vegyenek részt ebben a kezdeményezésben. Így várhatóan 2020-ban számos civil szervezetnek, városi intézményeknek és akár családoknak is lehetőségük lesz hozzájárulni az adventi vásár feldíszítéséhez – a Keszthelyi TV híradása szerint.