Keszthely ezentúl Kerékpárosbarát címmel is büszkélkedhet (bringazas.hu)

Összesen 67 munkahely és 46 település pályázott a megtisztelő „Kerékpárosbarát„ címre. A város polgármestere, Nagy Bálint a közösségi oldalán osztotta meg a jó hírt, miszerint Keszthely végül megkapta az elismerő titulust – írja a bringazas.hu.


Már tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. A város polgármestere nagy örömmel osztotta meg az elismerő címet. Összesen 67 munkahely és 46 település pályázott a megtisztelő „Kerékpárosbarát„ címre. A pályázat célja volt, hogy az önkormányzatok, munkahelyek e téren 2019-ben alkalmazott példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit díjazza. Keszthely Város Önkormányzat nevében nagyon örülünk az elismerésnek, és célunk, hogy a jövőben tovább fejlesszük a város kerékpáros infrastruktúráját.

Szeptemberben megosztotta Keszthely város oldala a Biciklizz és utazz! program fejlesztéseit. Átadtak kerékpáros és autós parkolókat 130 millió forintos támogatásból. A fejlesztés célja, hogy a közeli Festetics-kastély és a belváros is könnyebben megközelíthető legyen az ideérkezőknek. A 60 gépjármű és ugyanennyi kerékpár elhelyezésére alkalmas területen a fedett tárolók mellett zárható un. bike boxokat alakítottak ki és egy szervizpont is a bringások rendelkezésére áll.