Kerékpárutak épültek Sármelléken és Zalaszentgróton (MTI)

Közel 300 millió forintos beruházással összesen 12 kilométernyi új kerékpárút épült, illetve lett kijelölve Sármelléken és Zalaszentgróton – írja az MTI.

Az építkezések átadása kapcsán szerdán Sármelléken tartott sajtótájékoztatón Horváth Tibor, a település polgármestere (független) elmondta: a Zala Megyei Önkormányzat által vezetett konzorciumi együttműködésben összesen közel 283 millió forintot nyert a két település a Település- és Területfejlesztési Operatív Program keretéből. Sármelléken összesen 7600 méternyi út készült, ebből mintegy két kilométer aszfaltozott, ami egészen a Zala folyó hídjáig vezet, több mint öt kilométer pedig a falu belterületén felfestéssel lett kijelölve.

Zalaszentgróton a belvárosban alakítottak ki új utat, valamint a termálfürdő bejáratától az országos közúthoz csatlakozva épült kétirányú kerékpárút több mint négy kilométer hosszúságban.

Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a Zala két keréken elnevezésű programhoz tartozó bicikliút-építések mellett további fejlesztéseket is terveznek a környéken. Sármellék, Zalavár és Hévíz összekötése, valamint Zalaszabar és Zalaszentiván összekapcsolása mellett a térségbeli, vagyis a Kis-Balaton körüli utakat rákötik a balatoni kerékpáros körútra is.