Kerékpáros bűnmegelőzési szolgálat a Balaton körül (police.hu)

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a nyári turisztikai szezonban kerékpáros bűnmegelőzési szolgálatot látnak el a Balaton-parton. Az akció során a szakemberek prevenciós tanácsokat adnak a biciklizőknek.

Fotó: police.hu

A Veszprém megyei rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpárral közlekedők biztonságára az idegenforgalmi szezonban – írja a police.hu. A kerékpárutakon közlekedve a kerékpáros pihenőkben szólítják meg az állampolgárokat, és felhívják a figyelmüket az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeire, bemutatják a kerékpárok biztonságos rögzítésének módját és az arra alkalmas zárat, valamint tájékoztatást adnak a BikeSafe országos regisztrációs programról is.

Ezeken túl ismertetik a kerékpárok kötelező tartozékait, és hangsúlyozzák, hogy a bicikliket minden alkalommal zárják le, bármilyen kis időre is hagyják azt őrizetlenül. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tanácsolják, hogy a rögzítés során egy, az arra kialakított kerékpártartóhoz vagy arra alkalmas szilárd tárgyhoz rögzítsék a kétkerekűt.