Kamerás kukkoló leste a vetkőző nőket a balatonföldvári strandon (nepszava.hu)

Kamerával filmezte az öltözőfülkét egy középkorú férfi szombaton délután a balatonföldvári keleti strandon. Szemtanúk szerint a kabin mellett pihenők arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi az alul nyitott öltözőkabin mellett, egy kockás plédbe bugyolálva valamiféle rejtett kamerával filmezte az öltözőfülkét. Egy éppen öltöző fiatal nő vette észre a kamerát, s szólt azonnal a strandi alkalmazottaknak, akik értesítették a rendőrségnek.

A nepszava.hu információi szerint két járőr mellett civil ruhás nyomozók érkeztek hamarosan, majd hosszan várakoztak a parton, vélhetően a kamerát rejtő holmi tulajdonosát várták. Bő negyed óra elteltével a két járőr egy gumimatracos, fürdőnadrágos, középkorú férfit kísért el a strandról, a civil ruhás rendőrök pedig hosszan dolgoztak a helyszínen a nyomok és bizonyítékok rögzítésén.

Az ügy kapcsán kollégáim egy 53 éves salgótarjáni férfit állítottak elő a Siófoki Rendőrkapitányságra, akit tiltott adatszerzés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki – felelte a nepszava.hu megkeresésére Orbán Zoltán őrnagy, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, aki hozzátette, a nyomozás érdekében egyelőre több információt nem adhatnak az esetről.

Idén nyáron ez a harmadik ismert eset, amikor kukkolót értek tetten vagy buktattak le: július elején Index írta meg, hogy zuhanyzó lányokat kamerázott egy férfi a zamárdi gyermektáborban, néhány héttel később pedig egy balatonboglári panzió tulajdonosáról derült ki, hogy rejtett kamerákkal figyeli a náluk megszálló párokat.