Kacsamáj mousse, szaftos angus és murci a Badacsonyi GasztroPikniken (likebalaton.hu)

Az októberi hosszúhétvége első napján indult az első Badacsonyi GasztroPiknik a Pátzay Birtok gyönyörű, panorámás teraszán.

Az ősz színeivel és ízeivel búcsúzik az indián nyártól a Badacsonyi GasztroPiknik keretében a Pátzay Borbirtok. A teraszon különleges borokat és ínyenc ételeket kóstolhatsz.

Gál Attila Michelin-jelölt séf pedig az ízlelőbimbókat kényezteti: a Gourmet Fesztiválról már jól ismert PiknikUtczaBár food truckjával érkezett Badacsonyba, és az ANGUS specialitások mellett újabb gasztronómiai kalandokkal vár téged is.

A hétvége zászlóshajója az angus-kacsamáj burger, amelybe angusmarha pogácsa, fehér cheddar sajt, kacsamáj mousse kerül, megbolondítva egy kis szarvasgombával. Paradicsom, madársaláta és ízletes uborka az, ami a vaskos tartalmat frissé varázsolja.

– Ezek a receptek már beváltak tizenéve, most a burger áll hozzám a legközelebb – vallja a a Király utcai Márgál és a Káli Art Inn legendás egykori konyhafőnöke. – A food truck-ban a szabadságot szeretem a legjobban. Van három kocsim, mindegyik mást tud. Az egyik parázson süt, a másik egy reggelizős kocsi, a harmadik pedig egy 50 éves Merci. Most angus marhára épülő finomságokat hoztam, ebből választhat a közönség.

A teljes cikk itt elolvasható.