Június 21-én kezdődik az idei Salföldi Dalföld fesztivál (Magyar Hírlap)

A Káli-medence kapujában június 21. és 23. között ismét megrendezik a nyár legkomplexebb zenei fesztiválját, a Salföldi Dalföldet, ahol a népzene, a dzsessz és a komolyzene kerül fókuszba a társművészetek, a képző-, tánc-, fotó- és színházművészet mellett.

A 2014 óta minden évben megrendezett fesztivál küldetése, hogy a balatoni nyár zajától eltávolodva koncertekkel, kiállításokkal, színházi előadásokkal, beszélgetésekkel és további izgalmas programokkal szólítsa meg a tartalmas szórakozásra, elmélyülésre vágyókat, közelebb vigye hozzájuk a Balaton-felvidék emberléptékű hangulatát – írja a Magyar Hírlap.

A természet közelsége, Salföld és a Káli-medence hangulata emlékezetes pillanatokat szerez az idelátogatóknak.
Az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény középpontjában nevéhez méltóan mindig a dal műfaja állt, de ezen belül évről évre változtak a tematikák.

Az idei mottó: a „Férfi hang”, a zenei programokon túl a kiállításokon és a beszélgetéseken a férfi nem szerepét, jelenlétét, kihívásait fogják elemezni.

A fesztivál fellépői közt ott lesz a Hot Jazz Band, a Duckshell, a Heveder, a Szent Efrém Férfikar, a Dresch Vonós Kvartett, a Fanfara Complexa, de sor kerül majd a IV. Balaton-felvidéki Néptáncosok Találkozójára is.