Jövőre is szükség lesz diákmunkára a Balatonnál (magyarnemzet.hu)

Online kitölthető kérdőívet kapnak a tó körüli nyári munkavállalást fontolgató 16–24 éves fiatalok. Javaslatot dolgozna ki a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezete, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. a már sokak előtt ismert foglalkoztatási probléma, a Balatonnál rendszeresen jelentkező szezonális munkaerőhiány enyhítésére – írja a magyarnemzet.hu.

A program kidolgozása előtt a BFT helyzetfelmérést végezne és tájékozódna az igényekről. Ezúttal azonban nem a turisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalkozókat, hanem a már balatoni munkatapasztalattal bíró vagy a jövő nyári munkát fontolgató, 16 és 24 év közötti fiatalokat tervezik megkeresni

Végül, de nem utolsósorban cseppet sem elhanyagolható a kérdés, vajon mit gondol arról a fiatal, mennyire lesz nehéz megfelelő munkahelyet találni jövő nyáron az ország leglátogatottabb területein.

Annál is inkább, miután a jelek szerint a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete számol azzal, hogy a járványveszély elmúltával újrainduló turizmus nem nélkülözheti a vendéglátás gondjait jelentősen mérséklő diákfoglalkoztatást. A kérdőív a www.balatonregion.hu honlapon érhető el.