Jövő nyárra megújul a tihanyi Visszhang-domb

Jövő év tavaszán 155 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból folytatódik a Visszhang-domb turisztikai fejlesztése. A beruházás révén a terület teljesen autómentes lesz illetve felújítják a Csokonai- és a Dózsa György utca közötti lépcsőt is – írja a Tihanyi Visszhang.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert támogatás révén befejeződik a Visszhang-domb komplex turisztikai fejlesztése. A képviselő-testület döntése értelmében, ez év októberében írják ki a közbeszerzési eljárást egyeztetve a műemlékvédelmi hatósággal. Jövő év tavaszán kezdődhetnek a munkálatok, amelyeket az idegenforgalmi szezon kezdetére mindenképp be kell fejezni.

Ovális sétányt alakítanak ki, díszburkolatokat fektetnek le, a jelenlegi utat felmarják és megszüntetik, – így a fejlesztés után már nem lehet gépjárművel behajtani a területre. Átfogó tereprendezést végeznek, megújítják a zöldfelületeket, új növényeket ültetnek és öntöző-hálózatot alakítanak ki.

A dombon egységes információs táblákat helyeznek el, kijelölik azt a helyet, ahonnan a legjobban hallani a visszhangot, és felújítják a Csokonai utca és a Dózsa György utca közti lépcsőt is.

– Fontos fejlesztés ez, hiszen a település legnépszerűbb turisztikai fogadóterületét alakítjuk át. Az Apátságtól, a Pisky sétányon át az Echo dombig egy látványos, igényes terület fogadja majd az ideérkezőket

– válaszolta a Tihanyi Visszhang kérdésére Tósoki Imre polgármester, aki hangsúlyozta: a fejlesztés befejezése után a Visszhang-domb autómentes övezet lesz, ide gépkocsikkal már nem lehet majd behajtani, ami egy régi célja volt az önkormányzatnak.