Jól vizsgázott a Balaton töltőhálózata (villanyautosok.hu)

A nyár számos újdonságot hozott a Balaton déli partján (is). A leszerelt siófoki töltőtől alig 4 kilométerre épült meg a Wesselényi úton lévő Mol-benzinkúton egy Plugee töltő, de nyár végére Zamárdiban, a régi Nissan töltőtől 10 kilométerre is beüzemeltek egy helyszínt.

A villanyautósok immár harmadik találkozójának időpontjára, szeptember végére elkészült Balatonlelle közelében (Budapesttől 140 kilométer távolságban), az M7-es autópálya pihenőiben (mindkét oldalon) 1-1 MOL Plugee töltő – a hosszú utazásoknál ezek nagyon előnyös helyszínek, mert nem kell az autópályáról lehajtással húzni az időt – írja a villanyautosok.hu.

Aki a Balaton északi partjára indul, Balatonakarattyán a MOL Plugee állomáson töltődhet fel, miután elhagyta az M7-es autópályát. Ez a Budapesttől 90 kilométerre lévő helyszín a kisebb akkus, idősebb autók tulajdonosai számára is elérhetővé teszi a Balaton északi partjának legtöbb települését. Keszthelyre már talán érdemesebb a déli parton menni, de Balatonfüredre, Badacsonyba gond nélkül elérhetünk, ha Akarattyán feltöltjük az autónkat.

A töltőpontok állapotának kötelező távoli ellenőrizhetősége (applikáció vagy weboldal) különösen hasznos szolgáltatás a felhasználóknak. Az applikációban útvonaltervezéskor és útközben egyaránt ellenőrizhetjük az útba ejtendő töltőpontokat, így nem a töltőnél megállva szembesülünk azzal, hogy a töltő foglalt, esetleg meghibásodott.

Január és szeptember között tehát akkorát fejlődött az ország villámtöltő-hálózata (legalábbis a Balaton irányában), hogy amíg télen még 5 autóval is nehézkes volt egy időben egymás akadályozása nélkül zavartalanul haladni, addig a keszthelyi Villanyautós Baráti Találkozóra regisztrált 150 autós közül senki sem számolt be komolyabb nehézségről, pedig nagyon sokan kis akkus autókkal érkeztek.