Jól profitál a balatoni turizmus a vénasszonyok nyarából (veol.hu)

Fekete ­Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint a bor és a tök jól kompenzálja a szélsőséges időjárást, a szokatlanul meleg szeptember és október jót tett a balatoni turizmusnak.

– A jó időnek köszönhetően sikerülhet kompenzálni azokat a bevételkieséseket, amelyeket a balatoni turizmus szenvedett el a májusi kellemetlen időjárás miatt. Az őszi iskolai szünet, az egyre színesebb programkínálat sokat segít abban, hogy több szálláshelyen telt ház legyen még november végén is – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke a veol.hu-nak. Mint ismert, a Balatonnál a turisták által eltöltött vendégéjszakák száma elmaradt az egy évvel korábbitól a májusi időszakban.

A KSH adatai azt mutatták, hogy az előző év első öt hónapjához képest majdnem kétszázalékos volt a csökkenés a vendégéjszakák számában. Ebben komoly szerepe volt az átlagnál hidegebb májusnak és a hűvös, júniusra eső pünkösdnek.

– A jó időnek köszönhetően sikerülhet kompenzálni azokat a bevételkieséseket, amelyeket a balatoni turizmus szenvedett el a májusi kellemetlen időjárás miatt. Az őszi iskolai szünet, az egyre színesebb programkínálat sokat segít abban, hogy több szálláshelyen telt ház legyen még november végén is – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. Mint ismert, a Balatonnál a turisták által eltöltött vendégéjszakák száma elmaradt az egy évvel korábbitól a májusi időszakban.

A KSH adatai azt mutatták, hogy az előző év első öt hónapjához képest majdnem kétszázalékos volt a csökkenés a vendégéjszakák számában. Ebben komoly szerepe volt az átlagnál hidegebb májusnak és a hűvös, júniusra eső pünkösdnek.

A következő hetekben egyébként a Nyitott Balaton akció keretén belül számos más eseményt is szerveznek a Balaton környékén, amelyek miatt érdemes lehet útra kelni. Idén 284 szálláshely és 140 étterem, büfé, cukrászda csatlakozott a 11. alkalommal megszervezett akcióhoz, amelynek célja, hogy megmutassa, van miért a Balatonra utazni az őszi időszakban is.

Az egész balatoni ­régiót átfogó kampányt a szüreti időszakhoz, az őszi iskolai szünethez és a Márton-napi eseményekhez igazították. November 10-ig több mint száztíz programot szerveznek annak érdekében, hogy a Balatonra több turista érkezzen az őszi időszakban – mondta Fekete Tamás.