Jól haladnak a TOP-os fejlesztésekkel a Balaton környékén (sonline.hu)

Ütemezetten halad Somogyban a Terület- és településfejlesztési Operatív Program (TOP) megvalósítása – adott gyorsjelentést a Somogyi Hírlapnak a megyei önkormányzat által koordinált pályázatokról a közgyűlés elnöke.

Biró Norbert kifejtette: a TOP-ban összesen 43,45 milliárd forintot fordíthatunk azokra a fejlesztésekre, melyeket a somogyi településekkel közösen terveztünk meg. A rendelkezésünkre álló forrás 90 százalékának, mintegy 41,95 milliárd forintnak a felhasználásáról már született döntés. Időközben közel 45 milliárdosra nőtt a megyei keret, ugyanis, több mint 1,1 milliárd forint értékben született pozitív támogatói döntés két korábban beadott somogyi pályázatról. Forrásátrendezés segítségével valósulhat meg a Balatonfenyves – Buzsák – Csisztapuszta kisvasút fejlesztése, illetve a Balatonberény – Balatonszentgyörgy – Vörs kerékpáros útvonal kialakítása. Az elmúlt két évben 344 pályázat érkezett be, melyek közül 273 már biztosan nyertesnek tekinthető. 2019 további építkezéseket, beruházásokat hoz Somogyba. Alig pár hónap alatt duplájára nőtt a megvalósult beruházások száma.

Niklán interaktív méhészeti múzeumot alakítottak ki, és nemrég adták át a balatonmáriai belvízvédelmi rendszert. Hetente érkeznek meghívások az elkészült fejlesztésekhez – olvasható a sonline.hu-n.