Jól fizető munkák várják a fiatalokat a Balatonon (sonline.hu)

Nettó 150-300 ezer forintos fizetés továbbá szállás és étkezés: ezzel az ígérettel toborzott balatoni állásra csütörtökön egy cég képviselője. 

Változatos munkaköröket, s az átlagnál magasabb fizetést ajánlottak: konyhai kisegítőket és pultosokat éppúgy keresnek a nyári idényre, mint gyakorlott szakácsokat.
– A felszolgálást bevállalom, de wc-t azért nem pucolnék – mondta még a tájékoztató előtt egy 19 éves fiatalember. – A nyolc általánost kijártam, a középiskolát félbehagytam, ám most nagyon kellene a meló. Egy a lényeg: fizessenek normálisan és akkor éjjel-nappal hajtok.
Horváth Tamás, a balatonfüredi Balaton Job képviselője öt nap alatt négy nagyobb városban tart tájékoztatót: a csütörtöki forduló Kaposváron volt. Tizennyolc és hatvan év közötti jelentkezőket várnak, akik dolgozni akarnak, s bírják az iramot.

– A vendéglátásban óriási a munkaerőhiány – mondta a szakember. – Elsősorban Balatonfüred, Siófok, Balatonlelle és Keszthely térségébe keresünk dolgozókat: az eladók, a felszolgálók és a konyhai kisegítőkön kívül pultosokat és szakácsokat is. Szerintem ha valaki dolgozni akar, kellően elszánt, normális életvitelű, akkor bizonyosan megtaláljuk a számára igazán kedvező pozíciót.
A szakember úgy írta le a helyzetet: amíg régen olykor egy étterembe 10 szakács jelentkezett, most egy gyakorlott, ügyes szakácsért akár tíz vendéglő jelentkezik. A Balaton parti vendéglátóhelyek a főszezonban végig nagy a hajtás, s jó, ha ezzel már a jelentkezés pillanatában tisztában vannak az álláskeresők.