Jelentősen drágultak az ingatlanok a Balatonnál az elmúlt öt év alatt (onlinebalaton.hu)

A hazai ingatlanpiaci árak jelentősen emelkedtek az elmúlt években, nem volt ez máshogy a Balaton partján fekvő településeken sem, sőt. A legdrágább minden bizonnyal Tihany volt – írja az Ingatlannet.hu statisztikáira hivatkozva az onlinebalaton.hu.

A családi házak ára szinte mindenhol a duplájára emelkedett

Az Ingatlannet.hu statisztikát készített a Balaton partján meghirdetett családi házak árainak az elmúlt öt évben történt változásairól. Ebből kiderül, hogy a megfigyelt települések közül a drágulás Balatonkenesén a legnagyobb. Ott 220 ezer Ft/m2-ről 487 ezer Ft/m2-re emelkedett a családi házak átlagára, így öt év alatt több mint kétszeresére drágultak az kenesei házak.

A balatonföldvári és a fonyódi házak még mindig valamivel olcsóbbnak számítanak a többi megfigyelt településhez képest. Ezeken a helyeken 2015-ben 195-210 ezer forintos négyzetméterár között kínálták eladásra a házakat. Napjainkban ez az összeg elérte 316-340 ezer forintos négyzetméter árat.

A siófoki árak is jelentősen nőttek, öt évvel ezelőtt még csak 255 ezer Ft/m2-es átlagáron lehetett ingatlant vásárolni, mára viszont ez az összeg 480 ezer forintra emelkedett négyzetméterenként.

A legdrágábbnak Tihany számított, majd a sorban Zamárdi családi házai következtek. Tihanyban 2015 júniusában még 445 ezer forintos négyzetméter áron kínálták a házakat, majd az évek múlásával 2020 júniusában ez az összeg elérte a 612 ezer forintot.  Zamárdiban 2015-ben még 344 ezer forintos négyzetméter áron lehetett családi házat vásárolni, öt évvel később, 2020-ban viszont már az 565 ezer Ft/m2-es átlagárak a jellemzőek.

A további részletek itt találhatók.