Jégkikötő nyílt a siófoki hajóállomáson (siofok.hu)

Megnyitott a siófoki Jégkikötő a hajóállomáson. A12x22 méter nagyságú, valódi jéggel borított jégpályát egy 50 méter hosszú 2,5 méter széles jégfolyosón át tudják megközelíteni  a korcsolyázni vágyók.

A siófoki Képviselő-testület elfogadta a Fidesz frakció javaslatát a jégpálya kialakításáról, és az üzemeltetési feladatokkal a Balaton-parti Kft-t bízta meg. A több mint 250 négyzetméteres, valódi jéggel borított korcsolyapályáját december 21-én dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és Szajcz Adrián képviselő nyitotta meg. A Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának karácsonyi műsora után a város középiskolásai és gimnazistái sorversenyekkel avatták fel a pályát, és a kikötő fái között kanyargó jégfolyosót. Ezen a napon bárki ingyen kipróbálhatta a korcsolyapályát, és a város karácsonyi ajándékaként december 24-én szintén ingyenes lesz a korcsolyázás.

A február 17-ig minden nap nyitva tartó Jégkikötőben hétvégenként családi, sport és zenés programokkal is várják a látogatókat, és a pálya mellé gasztroárusok is kitelepülnek.