Játszóterek újulnak meg Keszthelyen (zaol.hu)

Kilencvenmillió forintból megújul a város tíz játszótere a következő hetekben. A munka négy helyszínen már elkezdődött. Keszthely TOP-forrásból finanszírozza a korszerűsítést, átlagosan 8 millió forintot fordít egy-egy közösségi tér felújítására.

A kivitelezés négy helyen – a Rózsa, a Schwarcz Dávid és a Damjanich utcában, valamint az egyik kertvárosi területen – már megkezdődött, s a következő hetekben a Vásártérnél, a másik kertvárosi játszótéren, továbbá a Vaszary, a Semmelweis és a Kossuth utcánál, valamint a IV. Béla téren is felvonulnak a munkagépek – írja a zaol.hu. 

A tervek szerint október végére mindenhol lezárul a beruházás, de ahol előbb végeznek, ott már korábban, szakaszosan a családok birtokába adják a közösségi helyszíneket.

Nagy Bálint polgármester elmondta: kiemelten figyelnek a fiatal, gyermekes családokra, ezért is határozták el, hogy olyan színvonalas játszótereket alakítanak ki számukra, amelyek megfelelnek a modern kor kívánalmainak, igényeinek. Az önkormányzat ezért pályázatot nyújtott be a TOP-keretre, amely sikeres volt, így összességében 90 millió forintból megújulhat tíz játszó-, illetve közösségi tér, ami azt jelenti, hogy minden városrészben lesz ilyen beruházás.

Hozzátette: ez minden esetben teljes körű megújulást, fejlesztést jelent, a meglévő, sok esetben elavult játszótéri elemeket elbontják a kivitelezők, helyükre pedig újak, korszerűek kerülnek. Emellett például új padokat helyeznek el, fákat ültetnek és ütéscsillapító gumiburkolatokkal fokozzák a gyerekek biztonságát.

Gondolnak ugyanakkor a nagyobbakra, sőt a felnőttekre is, tette hozzá a városvezető, hiszen kültéri fitnesz- és kondicionálóeszközöket is telepítenek egy-egy közösségi térre, így biztosítva a családok közös kikapcsolódását a város tíz pontján.