Január végéig 50%-os bértámogatást kapnak a szállodák, éttermek, utazásszervezők (turizmus.com)

A kormány január végéig fenntartja a vendéglátásban már novemberben bevezetett 50 százalékos bértámogatást, és kiterjeszti azt a szálláshely szektorra, valamint az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is.

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Facebook-oldalán közzétett videójában, a turizmus-vendéglátás ágazat képviselőivel folytatott egyeztetést követően jelentette be a szakma által olyan nagyon várt támogatást. Amennyiben később az ágazat szereplői kezdeményezik, az intézkedések meghosszabbíthatók a keddi döntés értelmében – tette hozzá a miniszter a turizmus.com összegzése szerint.

Varga Mihály közölte: az ágazati szereplők jelezték, hogy bár az eddigi kedvező intézkedések nagy segítséget jelentettek a fennmaradásukban, a veszélyhelyzet meghosszabbításával a munkahelyek védelme érdekében további segítségre van szükségük.

Az adó- és járulékkedvezmények is megmaradnak a tárcavezető közlése szerint, így az ágazatban működő vállalkozások mentesülnek a munkáltatói adóterhek megfizetése alól. Az eddigi lépéseket kiterjesztik az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is – hangsúlyozta Varga Mihály.

“A cél az, hogy a gazdaság újraindításában a magyar turisztikai szektor is eredményesen vegyen részt. Ehhez most az kell, hogy a költségvetés oldaláról is segítsük a fennmaradásukat, és megőrizzük a munkahelyeket” – fogalmazott a pénzügyminiszter.