Ízes Magyarország: Tapolcai Pisztráng- és Borfesztivál (turizmus.com)

Barátság, hecc, pisztráng! – szeptember 27. és 29. között ezzel a mottóval rendeznek gasztronómiai fesztivált a legtisztább vízforrások városában. A felelevenedő Balaton-parti halas és boros hagyományokból kínál ízelítőt a tapolcai Malom-tó környéke.

A pisztráng garantáltan itt lesz a legfrissebb, hiszen a fesztivál helyszínétől mintegy 400 méterre található, hargitai tapasztalatokra épült új pisztrángtelepről érkezik, amit a közeli karsztforrások tiszta, oxigéndús, télen-nyáron 18 fokos vize táplál – írja a turizmus.com.  A tapolcai pisztráng megkóstolható ropogósra sütve, bükkfa fűrészporon füstölve, kakukkfűvel, rozmaringgal, borssal bundázva vagy erdélyi módra, kukoricadarával ropogósra sülve, de kapribogyós pisztrángkrém formájában akár szuvenírként is hazavihetik az érdeklődők.

A portál kiemeli: a Badacsonyi borvidék vulkanikus hegyeinek termése kiváló kíséret a halas fogások mellé. A környék pincészetei elhozzák jellegzetes boraikat, a kéknyelűt, a rózsakőt, a szürkebarátot és az olaszrizlinget, így érdemes kipróbálni, melyik fogáshoz melyik illik leginkább. Mindezeken túl három színpadon harminc koncert gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról – áll a turizmus.com ajánlójában.