Ivóvízhiány a veszprémi kórház egy részén (merce.hu)

Március 10-éig felújítás miatt biztosan nem lesz iható vezetékes víz a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház E épületében – tudta meg a merce.hu az intézmény igazgatójától. A veszprémi kórház az utóbbi hetekben nemcsak víz- hanem orvoshiány miatt is szerepelt a hírekben.

A megyei kórház vízellátása miatt azért érdeklődtek Dávid Gyula igazgatónál, mert a közösségi médiában lakossági információk kezdtek terjedni arról, hogy korlátozások léptek életbe az intézmény egyes részein a vezetékes vízszolgáltatásában, beleértve az ivóvizet is.

A kórházigazgató megerősítette, hogy valóban vízkorlátozások léptek életbe az intézmény területén: e hét elején egy éjszakára a kórház teljes vízhálózatában szünetelt a szolgáltatás – tehát fürdéshez és WC-öblítéshez is máshonnan kellett vizet hozni –, illetve március 10-éig a telephely bizonyos részeit érintően továbbra sem lesz majd iható vezetékes víz.
„A Csolnoky Ferenc Kórház veszprémi, központi telephelyén 2019. február 25. és március 10. között a vízhálózatot érintő felújítást végzünk, ami jellemzően az eseti órákban vízkorlátozással jár: a központi telephelyen február 25-én 22:00 órától 26-án 5:00 óráig a teljes vízhálózatot érintette, 2019. február 26-tól minden este 22:00 órától másnap reggel 5:00 óráig, tervezetten 2019. március 10-ig az E épület vízhálózatát érinti” – írta válaszul kérdésünkre az igazgató. (A kórház honlapján található térképen látható, mely osztályok találhatók az érintett „E” épületben.)

A veszprémi kórház az utóbbi hetekben nemcsak víz- hanem orvoshiány miatt is szerepelt a hírekben: mi is írtunk arról, az orvos- és ápolóhiány miatt kórházi ágyakat kellett megszüntetni, illetve osztályok összevonására is sor kerülhet.
A fejlesztés és felújítás során új elzárókat építenek be az ivóvízrendszerbe, hogy a jövőben lokális vízelzárások mellett legyen lehetőség a tervezett karbantartási és szükséges hibaelhárítási munkákat elvégezni – tudta meg a merce.hu.

A felújítás teljes ideje alatt az „E” épületben a víz ivásra nem lesz használható, de  fürdésre, WC-öblítésre igen, a kórházigazgató elmondása szerint pedig erről a kórház munkatársait és a betegeket tájékoztatták is. A munkák befejezését követően a teljes vízhálózatot fertőtleníteni fogják, ez idő alatt – várhatóan 2019. március 9-én 22:00 órától másnap reggel 5:00 óráig – a vizet a kórház teljes területén ismét el kell majd zárni.

A felújítás alatt az Élelmezési Osztály biztosítja a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvizet az „E” épület osztályainak; a kórház többi épületében a csapvíz fogyasztható lesz.