Itt vannak a Balatonfüredre tervezett Forrás Sportpark tervei

Balatonfüred Önkormányzata a Forrás Sportparktól északra és délre található 22 hektáros területen olyan fejlesztéseket hozna létre, amelyek elsősorban a családi programokat, a szabadidő sportot és az utánpótlás sportot szolgálná – közölte Bóka István. Balatonfüred polgármestere közösségi oldalán kifejtette: kerékpáros pályát, futókört, görkorcsolyapályát, teniszpályákat, gyermekek részére műanyag sípályát, labdarúgó pályákat, sportöltözőt, és egy nagy játszóteret hoznának létre. 

(Fotó: Facebook / Bóka István)

Terveik szerint megvalósulhat egy multifunkcionális munkacsarnok, amely a kézilabda utánpótlás mellett, szolgálná a nyári táborokat és hosszú távon megoldaná a teniszezők téli problémáját is – közölte Balatonfüred polgármestere.
Bóka István  kitért arra is, hogy a Forrás Sportpark területétől északra található 4 ha-os területet  parkként újítanák meg, sok fával, sok zölddel.
Itt szeretnénk elhelyezni egyébként a futókört és a kerékpárpályát is. Továbbá nagy reményt látok arra is, hogy egy szabadtéri kertmozi is megvalósulhat, ami semmilyen zavarást nem jelent környezetének. A fejlesztés célja egyértelműen a hatalmas zöldfelületeket megtartása, és megújítása. Közel 700 fát ültetünk, köztük őshonos gyümölcsfákat is. Ráadásul az 5 ha nagyságú szőlőterületet és a cseresznyeültetvényt megtartanánk és rendbe tennénk, valamint a területen található „tavacskát” is kitisztítanánk.
– fogalmazott a polgármester.
A fejlesztések értéke meghaladja a több milliárd forintot, ami egyben hat különféle forrást koordinációját is jelenti. Ezen túlmenően négy különféle szervezetnek is össze kell hangolnia munkáját: Balatonfüred Város Önkormányzatának, az Utánpótlás Sportklubnak, a Futball Clubnak és a Kézilabda Alapítványnak. A szolgáltatások nagy része természetesen térítésmentes lesz – tette hozzá.