Ítéletet hirdettek a balatoni strandokon fosztogatók ügyében (sonline.hu)

Elítéltek két huszonéves fiatal férfit, akik a nyáron egy nap alatt öt fürdőzőt károsítottak meg strandlopásokkal a Balatonnál. A lopásokat az idősebb, korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt már büntetett férfi követte el, míg a társa figyelt, hogy jön-e valaki.

2022 júliusának végén a balatonboglári, illetve a balatonfenyvesi strandok közelében emeltek el őrizetlenül hagyott táskákat, illetve hátizsákokat. Gyorsan átnézték a zsákmányt, a készpénzt és az értékesnek vélt tárgyakat eltették, míg az igazolványokat a környékbeli kukába dobták – írja a sonline.hu.

A fonyódi rendőrök azonban gyorsan az elkövetők nyomára bukkantak. Az idősebb férfi előélete miatt letartóztatásban, míg a fiatalabb társa bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt.  A Fonyódi Járásbíróság 2022 szeptember végén gyorsított eljárás keretében megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, akik közül a különös visszaesőnek minősülő férfit 3 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, míg fiatalabb társát 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év 6 hónapra felfüggesztette. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.