A „Natúr Sümeg” 2021 óta az ökológiai szőlőművelés, természetes borkészítés és a natúr borokkal kapcsolatos szemléletformálás meghatározó rendezvénye – írja a vehir.hu.
A Natúr Sümeg szakmai előadásait (május 9. Hotel Kapitány) neves hazai és külföldi előadók tartják olyan aktuális témákban, amelyek azonnal használható tudást adnak a borászoknak.
A rendezvény mesterkurzusainak (május 10. Püspöki Palota) témái: az amforás borkészítés; sikeres kis olasz borvidékek bemutatása; Halimba Crystal pohárbemutató és teszt.
A Natúr Sümeg bor és pezsgőbemutatóján (május 10. Püspöki Palota) a magyar borvidékek képviselői mellett Kárpát-medencei magyar natúrborászai is részt vesznek, így az érdeklődők a történelmi Magyarország legjobb természetes borait és pezsgőit kóstolhatják meg.
Az idei évben a rendezvényt natúr élelmiszer bemutatók és kóstolók, szarvasgombával kapcsolatos előadások és gyakorlati útmutatók, valamint kádárbemutató is színesíti.