Ismét ruhákat gyűjtenek Balatonalmádiban (veol.hu)

A tavalyi sikeres program után ismét megrendezik a Sulizsák használtruha-gyűjtést. A gyűjtött ruhákat értékesítik, a holmik ellenértékét a leadó a település valamelyik iskolájának vagy óvodájának ajánlhatja fel.

Gyűjteni lehet női, férfi és gyerek ruhadarabokat, összepárosított cipőt, kézitáskát, sapkát, kalapot, sálat, fehérneműt, zoknit, lepedőt, függönyt, törülközőt – írja a veol.hu.  Nem fogadnak paplant, takarót, párnát, szőnyeget, szakadt, lyukas, piszkos, nedves darabokat, munkaruházatot, anyagdarabokat. A fajtára és szezonra válogatott daraboknál fontos azok minősége, tehát elsődleges helyüket az újra használatban találják meg. Az ily módon nem használható darabokat pedig géptisztító rongyként, ipari alapanyagként hasznosítják.

A használt ruhák elhelyezésére szolgáló üres zsákokat nyitvatartási időben a Tourinform irodában, a Pannónia Kulturális Központban, a Vörösberényi Gazdaboltban és a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesületénél lehet átvenni.

A zsákokat le lehet adni a Pannónia Kulturális Központban november 16-án 8 és 13 óra között, november 20-án 14 és 19 óra között, november 24-én 8 és 13 óra között, valamint december 1-jén 8 és 19 óra között.