Ismét kinyitnak az erdei iskolák Veszprém megyében (veol.hu)

Veszprémben három erdei iskolát és egy alkotóházat működtet a Bakonyerdő Zrt. erdőgazdasága. A veszélyhelyzet során hozott óvintézkedések szigorításával egy időre az erdei iskolák is bezárták kapuikat, június másodikától azonban újra várják az érdeklődőket.

 

A Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola a Művészetek völgye és a Káli-medence határán, a Vigántpetend és Nagyvázsony közötti erdőtömb közepén található, a Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola Bakonybéltől nyolc kilométerre, a Magas-Bakony kapujában, Ugod-Huszárokelőpusztán működik.

Az Eszterházy Erdészeti Erdei Iskola a Kupi erdőtömbben, Pápától 11 kilométerre található, a Sárosfői Alkotóház pedig a Bakonyerdő Zrt. Devecseri Erdészetének területén működik.

Patocskai-Lunk Eszter, a Bakonyerdő Zrt. kommunikációs vezetője veol.hu megkeresésére kifejtette, a tavasztól szeptemberig tartó időszakban az erdei iskolák jellemzően telt házzal üzemelnek, az iskolás és óvodás gyermekcsoportok mellett számos család, baráti társaság, valamint természetkedvelő veszi igénybe a szolgáltatásaikat. A koronavírus-járvány terjedésének megelőzésével kapcsolatban meghozott óvintézkedések részeként azonban az állami erdőgazdaságok március 17-től szüneteltetik az erdei szálláshelyek, az erdészeti erdei iskolák működtetését, valamint átmenetileg bezárták a közjóléti turisztikai központokat, az erdei múzeumokat és a kiállításokat.

Június másodikától újra kinyitnak szálláshelyeink és erdei iskoláink, azonban Gyenesdiáson található Természet Háza látogatóközpontunk még határozatlan ideig zárva tart. Az erdei iskolás foglalkozásokat főként a szabadban tartjuk meg. Kollégáink természetesen kiemelt figyelmet fordítanak a fertőtlenítésre, egyúttal pedig a vendégektől is a járványügyi előírások betartását kérjük. A MOVE Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Zrt. munkatársainak köszönhetően a hozzánk érkező vendégeknek igény esetén fertőtleníthető, mosható maszkokat tudunk biztosítani, szálláshelyeinken pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-19 könyvében foglalt ajánlások az irányadóak – hangsúlyozta a Naplónak nyilatkozva Patocskai-Lunk Eszter.

A teljes cikk itt elolvasható.