Ingyen nyaralt a pár Vonyarcvashegyen, csalásért kell felelniük (zaol.hu)

Két hétig laktak, ettek, ittak, majd fizetés nélkül távoztak – a fiatal pár ellen csalás miatt emelt vádat az ügyészség.

A megyei főügyészség által ismertetett történet szerint a huszonéves pesti férfi és barátnője 2017. május 19-én jelentkezett be egy vonyarcvashegyi fogadóba. Az első hat éjszakát bérelt szobában töltötték, majd átköltöztek a kempingrész egyik lakókocsijába a következő egy hétre. Ott-tartózkodásuk alatt rendszeresen ettek, ittak is, ám nem fizettek.

A hatodik ott töltött éjszaka után a fogadós már kérte tőlük a számla kiegyenlítését, de a pár közölte, hogy személyautójukat javítják, ezért pénzük nincsen. Távozásukkor már közel 200 ezer forinttal tartoztak, aminek megfizetésére ígéretet tettek azzal, hogy Londonból kapnak pénzt. A fogadós felszólítására tartozásukról elismerő nyilatkozatot tettek közjegyző előtt, azt ígérve, hogy június 2-ig mindent kifizetnek. Erre azonban nem került sor, és módjukban sem lett volna, mert már az előző években sem volt bejelentett jövedelmük.

A pár ellen csalás vétsége miatt emelt vádat a Keszthelyi Járási Ügyészség – tájékoztatta a zaol.hu-t dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtó­szóvivője.