Koronavírus – Ingyen maszkkal védekezik Balatonboglár a koronavírus ellen (sonline.hu)

Több ezer maszkot kapott helyi és környékbeli cégektől Balatonboglár önkormányzata. Mészáros Miklós polgármester elmondta: az összes helyi általános iskolást, középiskolást, valamint a nevelő-és idősotthonok lakóit is ellátták védőmaszkkal. Minden önkormányzati fenntartású intézménybe is jutott a szájmaszkokból.

 

Ezen a héten lehetőségük lesz a helyi lakosoknak is személyenként egy maszkot igényelni. A védőeszközt a Fischl házban vagy a Kislaki Fűszeres boltban vehetik át kedden, áll a polgármester közleményében. A koronavírus járvány elleni küzdelem jegyében a város 1000 liter kézfertőtlenítőt is vásárolt, amelyeket kihelyeztek az önkormányzati fenntartású épületekben.

A járvány károsultjainak megsegítésére áprilisban segélyalapot hozott létre Mészáros Miklós, polgármester, melyhez sokan csatlakoztak és több mint másfél millió forint gyűlt össze. A pénzadományt a károkat szenvedett boglári munkavállalók között osztják szét a szeptember végéig.

Somogy megyében hétfőn 262 személynél igazolták a koronavírus okozta megbetegedést. Bő egy hét alatt megduplázódott a fertőzöttek száma a megyében – írja a sonline.hu.