Ingatlantombolán értékesítenének egy balatoni nyaralót (penzcentrum.hu)

Megelégelte a több hónapi hirdetést, ezért érdekes módon próbálja értékesíteni balatoni nyaralóját egy ingatlantulajdonos. Mint a Pénzcentrumnak elmondta: nyereményjátékon fogják kisorsolni az ingatlant azok között, akik megvásárolnak egy 20 ezer forint értékű e-könyvet. A portál szakértők segítségével járta körbe, mik is egy ilyen sorsolásnak a jogi keretei, és az is kiderült, hogy miért is van szükség a közjegyzők közreműködésére.

Érdekes módszerrel akar túladni balatonszemesi nyaralóján Katona Zsóka, aki a piacon eddig nem tudta értékesíteni a nagy méretű ingatlant: férjével úgy döntöttek, sorsolást szerveznek, amelyen bárki részt vehet, aki megvásárol egy 20 ezer forintos e-könyvet. Mint a Pénzcentrum megkeresésére elmondta, 6000 darab “sorsjegyet” szeretnének értékesíteni, ami gyors fejszámolással összességében 120 millió forintot jelent.

Zsóka elmondása szerint a matek úgy jön ki, hogy az ingatlan számításaik szerint nagyjából 90 millió forintot ér, emellett SZJA-t is kell fizetni a játék után, ami a teljes bevétel 15 százaléka. Illetve a nyertes helyett kifizetik az illetéket, valamint ügyvédi és marketing költségei is vannak az ügynek.

Magánszemélyként a saját ingatlanunkat sorsoljuk, tehát ez nem folyamatos nyereményjáték, hanem egyszeri dolog. A jelenlegi szabályok alapján nem szerencsejáték, mert van termék, az e-könyv, aminek a megvásárlása feltétele a sorsolásban való részvételnek. Ez egy nyereményjáték, illetve hivatalosan termék promóció – magyarázta Katona Zsóka, aki szerint sorsolás mindenképpen lesz, mert ha nem, és nem fizetik vissza az e-könyvek árát, az komoly jogi következményekkel járna.

Amennyiben pár hónapon belül nem tudják eladni a célként kitűzött 6000 könyvet, akkor viszont mindenkinek visszaadják a pénzét, és más megoldást keresnek az ingatlan értékesítésére.

A cikk folytatása itt elolvasható.