Új építészeti díjpályázat: keresik a legszebb balatoni házakat

Indul az „Év Balatoni Háza” építészeti díjpályázat. A Balatoni Szövetség a Nők a Balatonért Egyesülettel közösen idén először indítja el a balatoni régió legszebb épületeinek szemléjét – közölte Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a bíráló bizottság titkára a hirbalaton.hu-val.

A két civilszervezet a Miniszterelnökség támogatásával idén először hirdeti meg az építészeti díjpályázatot. Pályázni a kiemelt üdülőövezet területén épült, 2015. január 01. után használatba vett épületekkel lehet három kategóriában:

  • Az Év Balatoni Lakóháza 2018
  • Az Év Balatoni Középülete 2018
  • Az Év Balatoni Gazdasági/Üdülő Épülete 2018

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre.

A bíráló bizottságban a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a három érintett megye építész kamarája, a NABE és a Balatoni Szövetség képviselője kapott helyet. A bizottság elnöke Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár.

Részletes információk és jelentkezés a pályázat honlapján olvashatók: azevbalatonihaza.hu

Jelentkezni elektronikusan lehet 2018. augusztus 20.-ig a honlapon.

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2018. októberében, Veszprémben, a Megyeházán kerül sor. (A díjazásra egymillió forintos keret áll rendelkezésre, amiből a legjobb az elismerés mellett minimum 200 ezer, maximum 500 ezer forintban részesülhet a kiírás szerint.)