Indul a strandszezon, felkészültek a vízimentők (vizimentok.hu)

Az első júniusi hétvégére tizennégy strand nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, tizennégy olyan strand, ahol a vízimentők is jelen vannak. A szakemberek vigyáznak a strandolókra és szaktudásukkal segítenek, ha arra szükség van.

A strandi vízimentő feladatai nem csak a mentésre korlátozódnak, feladataik közé tartozik egyebek mellett a fürdőterület felügyelete partról és vízről egyaránt – írja a vizimentok.hu.  A szakemberek gondoskodnak a fürdőzőlépcsők tisztán tartásáról, csúszásmentesítéséről, hogy megelőzzék az ebből fakadó baleseteket. Figyelmeztetik a fürdőzőket másodfokú viharjelzés esetén. Ellátják a vágásokból, horzsolásokból, vérzésekből fakadó elsősegélynyújtási feladatokat.

Rosszullétek, allergiás reakciók (pl. rovarcsípés), eszméletvesztés esetén, rádión referálnak az esetről a VMSZ mentésirányítási központjának, elindítva ezzel a mentési láncot, hogy mihamarabb megérkezzen a helyszínre a magasabb szintű segítség. Eközben ők megkezdik az életmentési feladatokat. És természetesen, ha szükséges, akkor vízből mentik a bajbajutottat. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata azt javasolja mindenkinek, hogy nyaralás előtt tájékozódjon és olyan strandot válasszon, ahol van vízimentő szolgálat, hiszen bárkivel előfordulhat kisebb, nagyobb baleset, rosszullét, akár a parton, akár a vízben – hívja fel a figyelmet a vizimentok.hu.