Impozáns szoborral gazdagodott a balatonalmádi sportközpont (veol.hu)

A Balatonalmádi SE és a Ferencvárosi TC felkészülési mérkőzése előtt felavatták Marek Brzózka, a Szegeden élő, lengyel származású szobrászművész alkotását. A Balatonalmádi SE és a Ferencvárosi TC felkészülési mérkőzése előtt felavatták Marek Brzózka, a Szegeden élő, lengyel származású szobrászművész alkotását.

 
Az Almádi P-Art Alapítvánnyal minden esetben az a célunk, hogy egy-egy ajándékot adjunk a városunknak, illetve olyan szervezeteknek, amelyek értékelik és megbecsülik az elkészített munkát. Marek Brzózka több éve résztvevője az Öregyhegyi Művésztelepen nyaranta megrendezett alkotótábornak. Ilyenkor két hétig együtt vagyunk a szobrászokkal, és próbálunk mindig valamilyen tartalmas dolgot megvalósítani

– mondta Veszeli Lajos, az alapítvány művészeti vezetője.

Balatonalmádi díszpolgára arról is beszélt, már a sportpálya építésének kezdetén arra az elhatározásra jutott, egy olyan műalkotást kell létrehozni az átadásra, amely a sport mellett értéket képvisel. Az utánpótlás-nevelés mindig magas színvonalú volt Almádiban. Ennek jegyében kérte fel a kiváló figurális szobrász Mareket, aki egy remekművet hozott létre, amely a fiatalságról szól – zárta gondolatait Veszeli Lajos.

Ezt követően Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Ács Attila, a Balatonalmádi SE elnöke leleplezte a sportközpont bejáratánál elhelyezett alkotást. A bronzból készült szobor, amely egy futballozó gyermekpárt ábrázol, 130 centiméter magas, vörös homokkő talapzaton helyezkedik el.

A hivatalos átadást követően Ács Attila üdvözölte a megjelenteket, majd megköszönte Veszeli Lajos és Marek Brzózka áldozatos munkáját.

A hivatalos ünnepség zárásaként Kepli Lajos, Balaton­almádi polgármestere háláját fejezte ki a szobrászművésznek, valamint az Almádi P-Art Alapítványnak a megvalósításért. Mint megjegyezte, köszönet illeti a kormányt is a csodás létesítményért, amely immáron méltó ahhoz a nagyszerű teljesítményhez, amelyet a sportegyesület sportolói nyújtanak évről évre.