Íme a legjobbnak ígérkező programok a hét hátralévő részében a Balatonnál – a funzine.hu szerint

A funzine.hu összegyűjtötte a szerintük legjobbnak ígérkező programokat a Balaton északi és déli partjáról. Nekünk nincs más dolgunk, mint választani, odamenni és jól szórakozni.

Programok a Balaton északi partján
Klassz a pARTon Fesztivál (2021. július 11. – augusztus 28., több helyszínen)
A Balaton partjának strandjai, ligetei, parkjai, kertjei és fülledt nyárestéi újra varázslatos komolyzenei dallamokkal telnek meg. Idén hetedik alkalommal ismét maga köré gyűjti kiváló művésztársait Érdi Tamás zongoraművész a Klassz a pARTon Fesztivál keretében, hogy az állandó helyszínek, azaz Balatonalmádi, Balatonkenese, Tihany, Balatonfüred, Keszthely, Zamárdi és Siófok mellett kisebb településekre, úgymint Dörgicsére, Vászolyba, Gyenesdiásra és Balatonszárszóra is elvigyék a klasszikus zene szeretetét.

Részletes program: https://www.klasszaparton.hu/hu/programok/

Sofia Balogh Singer (július 14., Tagyon)
Sofia, vagy magyarosabban Balogh Zsófi idén pont 10 éve kapta első bárénekes munkáját Kairóban, azóta beutazta a Közel-Keletet, majd szétdalolta kis hazánk számtalan teraszát is. Az éneklés mellett jelenleg a Kőbányai Zeneiskola fúvós tanszakán tanul szaxofonozni, illetve az utóbbi időben műsorvezetőként tevékenykedik. Tagyonról mindig a nagypapája jut eszébe, aki gyakran emlegette és emelgette (!) is az itteni borokat. Jazz, pop, blues műfajokban szólalnak meg kedvenc dalai a Birtokon szerda este.

Pegazus kertmozi – Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy (július 14., Szentbékkálla)
A francia hadsereg tisztjét, Alfred Dreyfust 1894-ben igaztalanul megvádolják, majd a történelem egyik leghíresebb koncepciós pere során hazaárulásért életfogytiglani száműzetésre ítélik. Roman Polanski alkotása – amely Robert Harris történelmi bestsellere nyomán készült – ezt a jól ismert történetet dolgozza fel monumentális játékfilm formájában.

 

További északi parti valamint déli parti programokról itt találhatók információk.