Ilyen lesz a megújuló zánkai Erzsébet-tábor (MTI)

Megduplázódik a megújult Erzsébet-tábor befogadóképessége, így jelentősen nőhet a korábbi évi százezres létszám – nyilatkozta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közmédiának Zánkán.

A szokásos napközis táborokat idén is mindenképpen megvalósítják, és ha a járványhelyzet lehetővé teszi, akkor az ottalvós táborokat is megszervezik Zánkán, valamint Fonyódligeten – mondta Novák Katalin.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy mintegy 3 ezer gyermek táborozhat hetente egyidejűleg az Erzsébet-táborokban nyugat-európai körülmények között, annak a több tízmilliárdos beruházásnak köszönhetően, amely nagymértékben emeli majd az itt töltött idő minőségét.

Közlése szerint ez idáig nem született döntés arról, hogy a járványhelyzet miatt lesz-e lehetőség megszervezni az ottalvós táborokat. Rámutatott: ha sokan regisztrálnak és felveszik az oltást, akkor júniusra visszatérhet a normális élet és a nyári rendezvények, táborok is megtarthatók lesznek.

A miniszter elmondta, hogy nem csak Zánkán, hanem Fonyódligeten és Csillebércen is megújulnak a táborok, többek között téliesítik is az épületeket.

A távirati iroda több képet is közreadott a megújuló zánkai Erzsébet-táborról, köztük az egyik épületről, szobáról, étteremről és kápolnáról.

 

Megújult épület a zánkai Erzsébet-tábor csónakházánál (Fotó: MTI / Vasvári Tamás)

A zánkai Erzsébet-tábor egyik megújult szobája (Fotó: MTI / Vasvári Tamás)

Megújult étterem a zánkai Erzsébet-tábor főépületénél (Fotó: MTI / Vasvári Tamás)