II. Kishegyi Kortyok és Falatok

A vállalkozói összefogásnak köszönhetően április 13-án, szombaton 12 órától tartják a II. Kishegyi Kortyok és Falatok rendezvényt, Balatonlelle legnagyobb fesztiválját, ahol a kulináris élmények mellett páratlan panoráma, túrák, kézműves vásár, zene is várja az érdeklődőket.

Több mint 20 balatonlellei és balatonboglári vállalkozó fogott össze azért, hogy bebizonyítsák, a Balatonon igény van az egész éves nyitva tartásra, és a klasszikus főszezonon kívüli programokra – derül ki a szervezők közleményéből.

Az egy éve debüláló rendezvény már az első alkalommal sokakat megmozgatott

Az összefogás hatására a dél-Balatonon évente érezhetően hosszabbodik a szezon, egyre több vendéglátó egység marad éves szinten nyitva, és a szállásadók is forgalom növekedésről számolnak be. ”Számtalan rendezvényen vagyunk túl, és a résztvevők pozitív visszajelzéséből azt a következtetést vontuk le, hogy nem szabad megállni, jó úton járunk az összefogással!” – vélekedett Kávási Dóra, a BL YachtClub & Apartments rendezvényszervezője.

Kishegyi Kortyok és Falatok nevű rendezvény a kiváló borokról, különleges ételekről, páratlan természeti környezetről szól, ahol a szervezők ismét a Kishegyet szeretnék közelebbről bemutatni. “Több ember vigye hírül, hogy itt egy ilyen csoda van, ahol fantasztikus a panoráma, és fontos, hogy sokan megismerjék azt, hogy van egy Balatonunk, de van egy Kishegyünk is!” – mondta Fárbás Anett is, a rendezvény egyik főszervezője.

A Kishegyen működő éttermek borászatokkal, az ott működő borászatok éttermekkel karöltve, 7 helyszínen különleges menükkel várják vendégeiket egész nap. Pócz József borász is derűlátó: “Mindenki nagyon készül, hogy a vendégek jól érezzék magukat, tudjanak választani, és alapvetően a Kishegyre és a Dél-Balatonra jellemző ízeket tudják megkóstolni.”

A rendezvény 12 órakor kezdődik, este fellép Éliás Junior, a zenét az ismert rádiós műsorvezető, Suri Imre szolgáltatja. A kulináris élvezeteken kívül vezetett gyalog és kerékpár túrát, kézműves vásárt és kézműves foglalkozásokat, népi játékokat, zenét, táncot és sok meglepetést ígérnek a szervezők.